Фахівець із соціальної роботи обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Оксана Чорнобай ознайомила учасників навчання із законодавством у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, роботою спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, основними завданнями та формами роботи обласної мобільної бригади та обласного притулку для жінок, які постраждали від домашнього насильства.
Особливу увагу зосереджено на тому, що саме діти є найбільш вразливою категорією населення до проявів домашнього насильства. Діти страждають не лише від насильства по відношенню до себе, а й спостерігаючи за насильством у своїй сім’ї, переносячи цей негативний досвід у власне життя в майбутньому. Домашнє насильство спричиняє істотний вплив на весь хід психічного розвитку дитини, тому наголошено, що використання фізичних методів покарання, психологічного тиску чи будь-яких інших проявів насильства відносно дітей є неприпустимим під час їх виховання.
Окремо обговорено алгоритм дій в ситуації домашнього насильства та надано контакти «гарячих ліній» з його попередження.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися за тел.: 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);

097 578 82 89 (психолог);

Viber: 097 578 82 89.

1234Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год, у п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.