Професійне консультування у соціальній роботі – метод професійної допомоги особі/сім’ї, основне завдання якого полягає в тому, щоб допомогти подолати складні життєві обставини.
23 вересня 2021 року працівниками Вінницького обласного центру соціальних служб проведено чергове навчання в режимі он-лайн, під час якого учасники розглядали питання надання соціальної послуги консультування особам та сім'ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.
Захід відкрила директор Вінницького обласного центру соціальних служб Олена Стоялова, яка зосередила увагу учасників вебінару на актуальності питання надання послуги консультування у територіальних громадах.
На початку вебінару заступник директора обласного центру соціальних служб Ольга Слободяник провела статистичний аналіз надання соціальної послуги консультування у різних територіальних громадах та зробила висновки про різні підходи у її наданні.
Метою навчання було узгодження спільного розуміння порядку організації та надання послуги всіма надавачам соціальних послуг області.
Під час навчання начальник відділу підвищення професійних компетенцій працівників надавачів соціальних послуг Інеса Юзькова розглянула основні заходи, що становлять зміст соціальної послуги консультування; види та особливості надання вказаної послуги різним категоріям отримувачів. Учасники вебінару також опрацювали алгоритм надання соціальної послуги консультування. Вдало були підібрані практичні приклади надання та документування послуги консультування у різних випадках.
Практичний психолог Тетяна Геращенко окремо розглянула питання надання послуги консультування психологом, як основної форми його діяльності у закладах, що надають соціальні послуги. Учасники вебінару мали можливість ознайомитьсь з методиками, порядком та особливостями надання послуги консультування психологом на конкретному прикладі сім’ї, яка постраждала від домашнього насильства, та етапами виходу сім’ї із кризової ситуації.

1 viber 2021 09 23 11 37 22 4572 viber 2021 09 23 11 38 52 3664 viber 2021 09 23 11 38 21 782356891011