11 - 12 вересня практичний психолог обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, Тетяна Геращенко взяла участь в науково-практичній міжнародній конференції «Між Тілом і Душею». Захід організований Асоціацією психотерапевтів та психоаналітиків України, яка є членом Європейської федерації психоаналітичної психотерапії, та за участю ГО «Національна академія наук вищої освіти України», ДУ «Науково-дослідний інститут психіатрії МОЗ України», Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, кафедри медичної психології, психосоматичної медицини і психотерапії PSYCLE центру психотерапії.
У зв’язку зі світовою пандемією COVID-19 захід проходив в онлайн форматі. В заході взяли участь 86 учасників.
Під час конференції представлено вісім пленарних доповідей запрошених спікерів – лікарів та психологів з України, Великої Британії, Ізраїлю, Італії, США, Туреччини та Швеції. Це – провідні фахівці у галузі індивідуальної, групової, дитячої, сімейної психотерапії, які провели воркшопи, майстер-класи, дискусії, доповіді та презентації, присвячені темі психічного та фізичного здоров’я в ситуації, зумовленій пандемією COVID-19.
Психолог Вінницького обласного центру соціальних служб Тетяна Геращенко представила доповідь «Домашнє насильство під час світової пандемії», у якій зауважила, що домашнє насильство має характер всесвітньої епідемії, хоча рівень його поширеності та причини в різних країнах відрізняються. Психолог проаналізувала причини зростання домашнього насильства та наголосила на особливій ролі допомоги особам, постраждалим від домашнього насильства, діяльності спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб та її активним розширенням у 2021 році. Крім того, Тетяна Геращенко ознайомила учасників конференції з діяльністю роботі обласної мобільної бригади.
Резюмуючи сказане, психолог зробила акцент на тому, що ефективна протидія, запобігання та зупинення домашнього насильства залежить від розвитку доступної соціальної, психологічної, правової допомоги; від формування довіри у населення до таких заходів та активної позиції громадськості.

За допомогою до працівників Обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися за тел.: 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи); 097 578 82 89 (психолог); Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год, в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

135678951