В умовах воєнного стану зросла актуальність якісного надання соціальних послуг відповідно до потреб кожної територіальної громади, достатнього кадрового забезпечення надавачів соціальних послуг та рівня кваліфікації їх працівників.

Вінницький обласний центр соціальних служб у квітні 2024 року на базі Вінницького регіонального центру підвищення кваліфікації проводить навчання за Програмою підвищення кваліфікації щодо виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких сімей для працівників надавачів соціальних послуг.

У навчанні беруть участь фахівці, які пройшли п’ять базових одноденних тренінгів з розвитку комунікативних навичок, мотиваційного компоненту, класифікації емоційних станів та подолання втрат, періодизації вікового розвитку дітей та особливостей їх виховання.

Метою навчання є формування комплексу професійних компетентностей працівників щодо особливостей надання соціальних послуг сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують підтримки спеціалістів на рівні міських, сільських та селищних територіальних громад.

Під час навчання учасники опрацьовують етапи ведення випадку на прикладі сім’ї з дітьми, яка перебуває у складних життєвих обставинах, та документування проведеної на кожному етапі роботи.

Проходження такого навчання дає необхідні знання та навички для надання послуги соціального супроводу сім’ям та особам, які перебувають у складних життєвих обставинах. За результатами навчання та виконання домашнього завдання його учасники отримають сертифікат державного зразка про проходження підвищення кваліфікації.

01