Проведення супервізій – важлива складова діяльності обласного центру соціальних служб, оскільки передбачає професійну підтримку працівників, що надають соціальні послуги. Супервізії спрямовані на вдосконалення організації роботи, дотримання етичних норм та стандартів надання соціальних послуг, запобігання виникненню професійного вигорання, забезпечення емоційної підтримки.

16 квітня Вінницьким обласним центром соціальних служб на базі Вінницького аналітично-просвітницького центру «Ветеранський простір» проведено супервізійну зустріч для психологів центрів надання соціальних послуг та центрів соціальних служб.

Спікером заходу став Сергій Міщук – національний тренер, супервізор Міністерства у справах ветеранів, координатор проекту "Психологічна підтримка під час війни", який реалізується за підтримки першої леді Олени Зеленської.

Під час зустрічі розглядали випадки роботи із сім’ями Захисників та Захисниць України. Це дало можливість фахівцям отримати досвід роботи з випадком, попередити професійне вигорання, що в подальшому сприятиме фахівцям більш компетентно виконувати роботу, та допоможе в роботі з родинами Захисників і Захисниць України.

Свої історії для обговорення представили практичний психолог Якушинецького центру надання соціальних послуг Лебідь Аліна Русланівна, та психолог Махнівського центру надання соціальних послуг Полончук Катерина Олександрівна.

Спілкування відбувалось у формі діалогу в колі. Учасники зустрічі ставили запитання, ділились власним досвідом взаємодії з родинами Захисників та Захисниць.

За відгуками учасників, знання та вміння, набуті під час супервізії, стануть їм в нагоді для подальшого практичного використання у роботі із сім`ями військовослужбовців.

1