Війна – це непросте випробування для кожної людини. Особливо, якщо в подібних умовах проходять місяці та роки. Від постійного стресу страждає перш за все наша нервова система та психіка. І ми можем собі тільки уявити, що відчуває військовослужбовець, який перебуває у зоні бойових дій. Які його почуття? Що коїться з його сприйняттям світу? Як він може реагувати на різні події життя? Ці питання стали темою для обговорення під час інформаційно-просвітницької зустрічі з працівниками структурних підрозділів та старостами старостинських округів, оскільки саме вони є тими посадовими особами до яких першочергово звертаються мешканці громади.

Для учасників заходу була важлива інформація про те як перебування в зоні бойових дій впливає на рівень стресових гормонів та переживання стресу, як пережитий бойовий досвід може призвести до виникнення психологічної травми або розвитку психологічних розладів у майбутньому.

Фахівці обласного центру соціальних служб зосередили особливу увагу учасників заходу на важливості розуміння того, в яких важких стресових умовах знаходяться військові та як ефективно їх підтримувати під час спілкування. Корисними для присутніх стали рекомендації щодо особливостей спілкування з військовим по телефону та під час його повернення додому.

Окрім того, учасники опрацювали інформацію щодо соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей, а також про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту.

Надання практичної допомоги громаді підсилили психологи, які провели психологічне консультування для родини загиблого військовослужбовця та надали психоемоційну підтримку.

Війна забирає близьких нам людей. З кожним днем збільшується кількість людей, що втратили рідних на полі бою. Багато хто переживає горе на самоті та не наважується попросити допомоги. Якщо ви не в змозі самостійно впоратися з горем або стресом не залишайтесь на одинці, телефонуйте на цілодобову лінію психологічної підтримки для постраждалих від війни:

050 300 73 38
096 524 17 41

1