В умовах війни фахівці соціальної сфери як ніколи потребують професійної підтримки з боку колег та однодумців. Від того, наскільки вчасно надається необхідна допомога надавачу соціальних послуг або установі в цілому, може залежати рівень результативності їхньої діяльності. У 2023 році такою підтримкою для працівників, які надають соціальні послуги стала супервізія.

Протягом минулого року командою Вінницького обласного центру соціальних служб проведено 361 супервізію для надавачів соціальних послуг області. З них – 340 індивідуальних та 21 групова супервізія. Значна їх кількість проводилася в телефонному та онлайн режимі.

Найбільша кількість індивідуальних та групових супервізій стосувалася випадків, які викликали труднощі у їх веденні у надавачів соціальних послуг. Під час супервізій фахівці соціальної сфери, отримали можливість проаналізувати питання, що стосуються практичної роботи, обговорити їх, а також удосконалити свої професійні знання і вміння в процесі роботи з отримувачами соціальних послуг.

Слід відзначити, що під час супервізій розглядалися не лише питання ведення окремих випадків, а й питання стратегічного планування, розробки нових напрямів діяльності закладу, який надає соціальні послуги. Саме такі супервізії проводилися як стаціонарно так і під час здійснення планових виїздів в територіальні громади області.

Отриманий досвід проведених супервізій показав цінність та необхідність такої форми роботи, тому в пріоритеті у 2024 році продовжити комплекс заходів із професійної підтримки та допомоги фахівцям соціальної сфери Вінницької області.

 

01