У 2023 році спільнота кандидатів в усиновлювачі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі поповнилася на 93 сім’ї. Це – ті люди, які готові прийняти у свою родину дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Усі кандидати, які виявили бажання створити сімейні форми влаштування дітей, пройшли 7-денне навчання у Вінницькому обласному центрі соціальних служб за визначеною програмою, яка складається з 8 тематичних модулів. Кожен модуль – це заглиблення у важливі аспекти влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Навчання проходило у формі тренінгу. Основна мета даного тренінгового курсу – не тільки надати інформацію, але й підготувати бажаючих до прийняття свідомого рішення. Кандидати отримали можливість взяти участь у низці інтерактивних вправ, які не лише збагачують знаннями, але й спрямовані на формування переконань та підвищення рівня батьківської компетентності. Кожен учасник став активним членом цього захоплюючого навчального процесу, де можна висловлювати свої думки, погляди та враження у товариському колі за підтримки координаторів та однодумців.

Протягом 2023 року спеціалісти відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання провели 12 таких навчань. За їх результатами учасники отримали рекомендації для включення до Єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів з можливістю створення 45 сімей усиновлювачів, 71 сім’ї опікунів / піклувальників, 11 прийомних сімей. Значна частина підготовлених кандидатів уже прийняла дітей у своїх домівках, дехто очікує влаштування.

Це є свідченням того, що люди відчувають потребу ділитися своєю любов'ю та створити щасливий дім для тих, кому це особливо важливо. Станьте частиною реалізації цієї мети, долучайтеся та будуйте майбутнє з тими, хто цього потребує.

01