2 серпня 2021 року працівники обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, здійснили виїзд до Тульчинської міської територіальної громади.
У заході взяли участь 17 учасників, серед них – старости старостинських округів, спеціалісти управління соціального захисту населення та охорони здоров’я, відділу освіти.
Провідний фахівець із соціальної роботи Тетяна Бойко ознайомила учасників із законодавством України у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, порядком взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, роботою спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, формами роботи обласної мобільної бригади, роботою обласного притулку для постраждалих осіб, денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.
Практичний психолог обласної мобільної бригади Тетяна Геращенко поінформувала учасників про сім’ї з високим ризиком виникнення насильства, видами насильства, ознаками, за якими можна визначити наявність чи відсутність інциденту подружнього насильства. Наголошено, що прикметною рисою насильства є серйозність, циклічність, інтенсивність та наслідки для постраждалих осіб. З учасниками заходу обговорені конкретні випадки та те, що усі види насильства небезпечні, тому що будь-який з них може привести до розладів психічного чи фізичного здоров’я.
Після заходу спільно із представниками територіального підрозділу поліції здійснено відвідування сімей Тульчинської міської територіальної громади, в яких здійснюється домашнє насильство та які потребують соціально-психологічної підтримки.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися за тел.: 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи); 097 578 82 89 (психолог); Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

124561151