Одним із найважливіших напрямів профілактичної діяльності, спрямованої на протидію насильству під час війни є просвітницька робота серед внутрішньо переміщених осіб.

20 та 22 червня працівники обласної мобільної бригади та представники мультидисциплінарної мобільної команди, яка діє в рамках проекту «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди», що реалізується МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» (УФГЗ) спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, відвідали місця компактного поселення внутрішньо переміщених осіб, які функціонують на базах гуртожитків Зозівського професійного аграрного ліцею та Ладижинського комунального підприємства.

Фахівці обласної мобільної бригади надали психологічну допомогу постраждалим особам, поінформували про їхні права та послуги, якими вони можуть скористатися як особи, що постраждали від домашнього насильства, надали актуальну інформацію про види насильства, способи ідентифікації та протидії йому.

За допомогою до працівників Обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися за тел.: 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи); 097 578 82 89 (психолог); Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год, в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

7