Фахівцями Вінницького обласного центру соціальних служб проведено інформаційно-просвітницьку естафету «Маршрут здоров’я». Гра відбулася у Турбівській територіальній громаді в рамках заходів, приурочених Міжнародному дню захисту дітей.

Захід організовано з метою запобігання шкідливим звичкам, попередження онлайн насильства серед дітей та підлітків, формування у них навичок здорового способу життя та ненасильницького спілкування в Інтернеті.

Відкрив естафету турбівський селищний голова Ігор Соць, який привітав учасників та наголосив, що в умовах повномасштабної війни дорослим особливо важливо підтримати дітей і показати, що вони завжди поруч.

Олена Стоялова, директор обласного центру соціальних служб, привітала дітей з початком літніх канікул та запросила їх до участі у пізнавальній грі, яка водночас є змістовною та розважальною.

В естафеті взяли участь 72 семикласники, які об’єднались у 5 команд, обрали їх назви та з певним інтервалом часу рухались між тематичними станціями – «Стоп паління», «Стоп алкоголь», «Стоп наркотик», «Стоп ВІЛ» та «Безпека в інтернеті».

В ході гри з учасниками заходу в інтерактивній формі обговорено питання небезпеки вживання алкоголю і наркотиків, тютюну та електронних цигарок, наслідки необміркованої поведінки, шляхів уникнення передачі ВІЛ-інфекції та безпечного спілкування в Інтернеті. У кожної дитини була можливість отримати відповіді фахівців на питання, які її цікавили.

На усіх станціях учасники заходу проходили тест на перевірку знань за кожною з тем. За правильні відповіді команди отримували жетони, за кількістю яких визначено команду переможців та рейтинг команд. Усі учасники заходу отримали призи відповідно до зайнятих місць.

Захід відбувся за участю членів обласної робочої групи з питань взаємодії структур, дотичних до подолання насильства щодо дітей в Інтернеті в рамках проекту ЄС "Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в інтернеті", який впроваджує консорціум громадських організацій, а саме: "Український фонд "Благополуччя дітей", ГО «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» та LHSI "Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров'я", за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 01