Вінницький обласний центр соціальних служб продовжує проведення у форматі онлайн циклу 5-ти одноденних тренінгів з метою поновлення базових знань, необхідних для працівників, які надають соціальні послуги.

16 та 25 травня 2023 року начальником відділу підвищення професійних компетенцій працівників надавачів соціальних послуг Юзьковою Інесою Валентинівною проведено тренінг «Розуміння індивідуальних потреб дітей. Формування прив’язаності» для 2-х груп фахівців, які надають соціальні послуги.

Під час тренінгу учасники розглянули поняття «потреба», «мотивація», «мотив»; ознайомились зі стадіями формування мотивації, виконали практичні вправи з метою визначення потреб людини та їх ранжування відповідно до ієрархії потреб А.Маслоу; ознайомились з поняттям прив’язаності, механізмом і стадіями її розвитку.

Виконання практичних завдань із розпізнавання власних потреб, їх класифікації сприятиме зміцненню професійних навичок учасників навчання.

Розділ навчання, в якому розглядалось питання формування прив’язаності та можливих порушень у її формуванні; впливу цих порушень на поведінку особи в дитинстві та у дорослому віці буде корисним для фахівців, які надають соціальні послуги сім’ям з дітьми та окремим особам.

По завершенню навчання учасники висловили позитивні враження від проведеної роботи, відзначили користь та практичне застосування отриманих знань та роздаткових матеріалів.

01