27 березня 2023 року обласним центром соціальних служб розпочато в онлайн режимі навчання за Програмою підвищення кваліфікації щодо виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких сімей для працівників надавачів соціальних послуг.

В умовах воєнного стану зросла актуальність питання якісного надання соціальних послуг відповідно до потреб кожної територіальної громади, достатнього кадрового забезпечення надавачів соціальних послуг та рівня кваліфікації їх працівників.

Проходження такого навчання дає необхідні знання та навички для надання послуги соціального супроводу сім’ям та особам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

В ході навчання координатором навчання Інесою Юзьковою зосереджено увагу на питаннях надання соціальних послуг сім`ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, в тому числі здійснення їх соціального супроводу з урахуванням вимог чинного законодавства та відповідно до Державних стандартів.1