Вінницьким обласним центром соціальних служб проведено навчання для психологів та спеціалістів, які надають соціальні послуги і психологічну підтримку членам сімей захисників та захисниць України Вінницької області, щодо гарантій їх соціального захисту.

Відкриваючи семінар, заступник директора Вінницького обласного центру соціальних служб Ольга Слободяник наголосила на необхідності спеціалістам володіти інформацією про зміни в законодавстві, оформлення документів, встановлення статусів, які дають право на виплати, а також про те, що необхідно для інформаційної підтримки військовослужбовців та їх сімей.

Спікери заходу – представники Департаменту соціальної та молодіжної політики області військової адміністрації: Євгенія Григорук – заступник начальника управління у справах ветеранів війни – начальник відділу допомог ветеранам війни та Ірина Войтенко – начальник відділу взаємодії з ветеранами війни ознайомили учасників зі змінами, внесеними в законодавство протягом 2022 року.

Учасникам надана актуальна інформація щодо соціальних гарантій військовослужбовців та членів їх сімей, порядку отримання членами сімей загиблих відповідного статусу та виплат, гарантованих таким сім’ям державою. Крім того, акцентовано увагу учасників на заходах, передбачених Обласною цільовою програмою підтримки учасників бойових дій, членів їх сімей та членів сімей загиблих(померлих) учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил на 2022-2026 роки та надано вичерпні відповіді на численні запитання фахівців, які працюють із сім’ями захисників і захисниць в громадах.

У заході взяли більше 130 спеціалістів з усіх територіальних громад області.

1