14 березня за координації Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації відбулася зустріч робочої групи з питань запобігання домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі Обласної міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми. Питанням денним заходу стало створення гінекологічних кабінетів безбар’єрного доступу щодо невідкладної допомоги жінкам, які зазнали гендерно зумовленого насильства.

Зазначені гінекологічні кабінети відкриті зусиллям Міжнародного Благодійного Фонду «Український Жіночий Фонд» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення/UNFPA та Міністерства закордонних справ Данії у Могилів-Подільській, Жмеринській та Хмільницькій міських територіальних громадах. Ці кабінети стануть складовою системи комплексного надання допомоги постраждалим особам та безпечним місцем, куди жінка може звернутися у випадку вчинення над нею насильства.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися за тел.: 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи); 097 578 82 89 (психолог); Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год, в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

1