Обласним центром соціальних служб проведено одноденне онлайн навчання у тренінговому режимі на тему «Розуміння індивідуальних потреб дітей. Формування прив’язаності». Навчання відбулось під керівництвом начальника відділу підвищення професійних компетенцій працівників надавачів соціальних послуг Інеси Юзькової.

Метою проведення навчання є поновлення базових знань для працівників, які надають соціальні послуги сім’ям та особам, що перебувають у складних життєвих обставинах.

У ході навчання учасники розглянули поняття «потреба», «мотивація», «мотив»; ознайомились зі стадіями формування мотивації, виконали практичні вправи з метою визначення потреб та ранжування різних потреб людини відповідно до ієрархії потреб А.Маслоу.

Привернув увагу слухачів розділ навчання, в якому розглядалось питання формування прив’язаності та можливих порушень у її формуванні; впливу цих порушень на поведінку особи в дитинстві та у дорослому віці, особливості її подальшого життєвого шляху.

По завершенню навчання учасники висловили позитивні враження від проведеної роботи, відзначили користь та практичне застосування отриманих знань.

2

1