8 грудня обласною мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, представниками мультидисциплінарної мобільної команди, що діє в рамках проекту «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди», який реалізується МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» (УФГЗ) спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, за участі представників сектору протидії домашньому насильству Вінницького районного управління поліції та кінологічного центру ГУНП у Вінницькій області проведено інформаційно-просвітницький захід серед внутрішньо переміщених сімей з дітьми, які прибули з Луганської області.

Захід відбувся на базі гуманітарного штабу Рубіжанської міської військової адміністрації.

Основна мета зустрічі – проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, зосередження уваги присутніх на видах насильства та на способах їх ідентифікації та протидії.

Фахівці обласної мобільної бригади розповсюдили брошури, буклети та візитівки із важливими телефонними номерами установ та організацій, які надають допомогу в протидії та запобіганні домашньому насильству.

Кінологи Головного управління Національної поліції у Вінницькій області демонстрували навички чотирилапих напарників. Усі присутні були в захваті від умінь та здібностей поліцейських собак виконувати доручення та команди.

Також психологами Обласного центру соціальних служб проведена окрема робота з дітьми. В ігровій формі з молодим поколінням обговорено способи захисту від будь-якого насильства. Діти фантазували, вигадували, обмірковували та за допомогою запропонованої композиції «Карта бажань» зобразили свої найщиріші мрії.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися за тел.: 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи); 097 578 82 89 (психолог); Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год, у п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

 

1