25 листопада фахівці обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі та мультидисциплінарної мобільної команди, яка діє в рамках проекту «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди», що реалізується МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» (УФГЗ) спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні взяли участь у засіданні круглого столу в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яке відбулося у Якушинецькій сільській раді. Такий захід впродовж останніх років став традиційним і проводиться у період з 25 листопада по 10 грудня по всій країні.

У засіданні взяли участь суб'єкти, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі, зокрема, КЗ «Обласний комплексний центр надання соціальних послуг», працівники територіального підрозділу поліції, органу соціального захисту населення, центру надання соціальних послуг та служби у справах дітей Якушинецької сільської ради.

Під час зустрічі обговорено особливості роботи з сім’ями, в яких вчиняється домашнє насильство, та механізмів налагодження дієвої співпраці усіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та / або насильству за ознакою статі.

Крім того, під час засідання розглянуто випадки домашнього насильства, які вчинялися в Якушинецькій сільській територіальній громаді та обговорено поетапний алгоритм реагування кожного із присутніх суб’єктів взаємодії.
За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися:
068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);
097 578 82 89 (психолог);
Viber: 097 578 82 89.
Консультації надаються з понеділка по четвер - з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

1