Фахівці Вінницького обласного центру соціальних служб спільно із працівниками ювенальної превенції Національної поліції у Вінницькій області взяли участь у триденному навчанні на тему: «Попередження насильства щодо дітей в інтернеті та формування безпечної поведінки у мережі», яке відбулося 17-19 листопада.

Тренінг проводився з метою удосконалення знань з питань безпеки дітей в мережі Інтернет та здійснення ефективної профілактичної роботи.

«До цього питання важливо підходити комплексно, аби діти могли безпечно користуватися кіберпростором», - зазначив начальник Управління ювенальної провенції Національної Поліції України Василь Богдан.

Під час навчального тренінгу обговорювалися питання виявлення небезпек в онлайн-просторі, зокрема пов'язаних з війною, та способів формування безпечної поведінки в мережі за допомогою проведення профілактичних заходів за програмою «Твоя безпека в Інтернеті».

Профілактична програма, яку презентували тренери, розрахована на дітей різного віку та навчає їх розрізняти з чим можна зіштовхнутися в онлайн-просторі, підвищує готовність учнів 1-11 класів до безпечної поведінки в кіберпросторі.

Тренінг проводився у співпраці з МВС України та Національої Поліції України (Ювенальна Поліція України) та Підрозділу взаємодії патрульної поліції та громади.

Проєкт «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в Інтернеті», в межах якого відбувається захід, впроваджує консорціум громадських організацій, а саме: Український фонд "Благополуччя дітей", ГО «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» та LHSI "Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров'я", за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

 

1