Під час війни, розв’язаної сусідньою країною-агресором, зростають ризики потрапляння сімей, а особливо сімей з дітьми, у складні життєві обставини. Тому питання стану забезпечення потреб дітей вимагає особливої уваги.

Вінницьким обласним центром соціальних служб у листопаді 2022 року організований та проведений 6-денний семінар-тренінг за тематикою виявлення сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах; надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких сімей (осіб).

Під час відкриття навчання директор Вінницького обласного центру соціальних служб Олена Стоялова наголосила на тому, що проходження такого тренінгу дає необхідні знання та навички для надання послуги соціального супроводу сім’ям та особам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Під час навчання увагу учасників зосередили на базовій технології соціальної роботи – веденні випадку. Фахівці із соціальної роботи та психологи розглядали здійснення процесу оцінки потреб, її документування, підготовку висновків щодо потреб дитини та сім’ї і спільного з родиною планування соціального супроводу.

Координатори навчання відвели достатньо часу для розгляду алгоритму дій фахівця у випадку виявлення факту вчинення насильства над дитиною, особливостей надання соціальної послуги екстреного та кризового втручання і документування цієї послуги.

Отримані знання та вміння, набуті під час навчання, будуть в нагоді учасникам тренінгу для подальшого практичного використання у роботі із сім`ями, які перебувають у складних життєвих обставинах.

0