Бажання вижити має бути цілеспрямованим і усвідомленим. Досвід кожної людини, яка пережила окупацію є унікальним. Це – травматичний досвід, який кожна особистість долає у свій спосіб. Коли людина розповідає про пережиту травму чи емоції, це може спричинити їхнє повторне переживання. Тому потрібно бути вкрай обережним при спілкуванні з нею.

3 листопада працівниками обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, спільно із представниками мультидисциплінарної мобільної команди, яка діє в рамках проекту «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди», що реалізується МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» (УФГЗ) спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні здійснено виїзд до Калинівської громади. За сприяння очільниці Територіального центру Калинівської міської ради Наталії Бачинської відвідано місця тимчасового поселення внутрішньо переміщених осіб у місті Калинівка та селі Нова Гребля.

Під час виїзду працівники обласного центру надали психологічну та соціальну підтримку, юридичну, медичну та гуманітарну допомогу. Також сім’ї внутрішньо переміщених осіб поінформовано щодо ризиків потрапляння в ситуації домашнього насильства та надано чіткий алгоритм дій.

Поінформованість завжди дає шанс та можливість впоратися із життєвими складнощами.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися:
068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);
097 578 82 89 (психолог);
Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер - з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

За допомогою до працівників обласної мультидисциплінарної мобільної команди, яка надає соціально-психологічні послуги сім`ям з дітьми, особам, постраждалим від військових дій збройних сил російської федерації, можна звернутися:
096 337 61 80 (психолог);
066 756 27 24 (фахівець із соціальної роботи, юрист та медик).

3