У жовтні 2022 року обласним центром соціальних служб проведено в онлайн режимі навчання за Програмою підвищення кваліфікації щодо виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких сімей для працівників надавачів соціальних послуг.

Вебінар-тренінг проведено на базі Вінницького регіонального центру підвищення кваліфікації.

Під час відкриття тренінгу директор Вінницького обласного центру соціальних служб Олена Стоялова поінформувала учасників про необхідність якісного надання соціальних послуг відповідно до потреб кожної територіальної громади, наголосила на важливості достатнього кадрового забезпечення надавачів соціальних послуг та систематичного проходження підвищення кваліфікації їх працівників. Крім того, зазначила, що проходження такого навчання дає необхідні знання та навички для надання послуги соціального супроводу сім’ям та особам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

В ході тренінгу координатори навчання Інеса Юзькова та Тетяна Бойко зосередили увагу на питаннях надання соціальних послуг сім`ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, та здійснення їх соціального супроводу з урахуванням вимог чинного законодавства, забезпеченні якісного надання соціальних послуг відповідно до Державних стандартів.

Привернув увагу слухачів розділ навчання, в якому розглядалось питання супервізії працівників, що надають соціальні послуги. Інформація була доповнена проведенням інтервізії випадку, який був представлений учасником навчання. Слухачі на власному досвіді ознайомилися з правилами, етапами нового бачення подальшої роботи з випадком та дієві пропозиції щодо планування подальшої роботи. По завершенню інтервізії учасники висловили позитивні враження від проведеної роботи, відзначили користь та практичне застосування отриманого досвіду.

Проведене навчання позитивно оцінено учасниками, які відзначили користь отриманих знань, навичок та методичних матеріалів, необхідних для подальшого практичного використання у роботі із сім`ями, які перебувають у складних життєвих обставинах.