16 серпня обласним центром соціальних служб проведено нараду за підсумками надання соціальних послуг вразливим категоріям населення в територіальних громадах Вінницької області у I півріччі 2022 року.

Під час онлайн наради директор Вінницького обласного центру соціальних служб Олена Стоялова обговорила з керівниками центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг та інших установ, які надають соціальні послуги сім’ям з дітьми та окремим особам, що перебувають у складних життєвих обставинах, стан організації надання соціальних послуг у територіальних громадах області, зупинилась на основних показниках та результатах роботи з отримувачами послуг, зокрема забезпечення соціального супроводу сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.
Крім того, розглянуто питання кадрового забезпечення та діяльності фахівців із соціальної роботи, їх професійне навантаження та потребу у збільшенні посад фахівців із соціальної роботи в територіальних громадах.

Ольгою Слободяник, заступником директора Вінницького обласного центру соціальних служб, здійснено аналіз надання соціальних послуг окремим категоріям отримувачів: сім’ям та особам, які прибули до Вінниччини із зони активних бойових, та сім’ям, діти з яких цілодобово перебували у закладах інституційного догляду і виховання.
В ході обговорення методів соціальної роботи відмічено, що соціальні послуги під час дії в Україні воєнного стану можуть надаватися за технологією ведення випадку або за механізмом екстрено (кризово).
Учасників наради також поінформовано про зміни, внесені до навчальних заходів Вінницького обласного центру соціальних служб відповідно до потреб та вимог воєнного стану.