08 серпня 2022 року фахівці Вінницького обласного центру соціальних служб розпочали 8-денний тренінг для групи кандидатів в усиновлювачі, опікуни/піклувальники, прийомні батьки. У навчанні беруть участь мешканці Вінницького, Жмеринського, Тульчинського, Хмільницького районів.
Навчання, яке проводиться за українською версією програми «ПРАЙД», триватиме 8 днів на базі обласного центру соціальних служб.
В перший день навчального тренінгу учасники заходу визначили свої очікування від навчання; розглянули причини через які дитина не може виховуватись в сім’ї та окреслили ряд компетентностей, якими мають володіти батьки для забезпечення всебічного розвитку та виховання дітей. Головний спеціаліст відділу усиновлення та сімейних форм виховання служби у справах дітей обласної військової адміністрації Ірина Дудар надана детальну інформацію про особливості різних форм сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Протягом навчання кандидати ознайомляться з віковими особливостями розвитку дітей, наслідками пережитих дітьми втрат, шляхами формування прив’язаності та методами виховання, які сприятимуть підтримці бажаної для батьків поведінки дітей. Також учасники навчання щодня отримуватимуть домашні завдання, під час виконання яких зможуть закріпити пройдений матеріал.
У зв’язку з необхідністю дотримання правил безпеки на час повітряних тривог навчання переноситься до укриття.