Вінницьким обласним центром соціальних служб продовжується проведення навчальних програм щодо підвищення виховного потенціалу прийомних батьків. Навчання, яке розпочалося 8 cерпня, буде тривати протягом п’яти днів.
Протягом першого дня кожна з родин, яка брала участь у навчальному заході, презентувала свою прийомну сім’ю. Прийомні батьки обмінялись досвідом щодо спільного з дітьми формування та дотримання правил родини, надання підтримки кожній дитині для відчуття її самоцінності та впевненості у власних силах. Окрему увагу кожен з батьків зосереджував на власних досягненнях у формуванні в дітей навиків раціонального використання коштів, самообслуговуванні та самоорганізації. У ході роботи практичний психолог обласного центру соціальних служб Тетяна Ковальчук коментувала взаємодію в системі «батьки - діти». Фахівці із соціальної роботи, які супроводжують сім’ї, теж долучалися до розмови.
У навчанні беруть участь прийомні батьки та працівники з Бершадської та Немирівської міських, Оратівської та Турбівської селищних, Агрономічної, Райгородської, Северинівської сільських територіальних громад.
Програмою навчання передбачено обговорення теми емоційної безпеки дитини та безпеки в інтернеті.