Насильство над дітьми та зневага їхніх інтересів можуть мати різні види і форми, але їх наслідком завжди є серйозна шкода для здоров'я, розвитку і соціалізації. Факт насильства травмує дитину, а подальше її переміщення між різними установами для опитування та опису ситуації викликає у дитини повторне травмування. На думку психологів, воно може завдати навіть більшої шкоди дитині, ніж саме насильство. Тому однією з найбільш ефективних практик із захисту дитини від насильства та подолання його наслідків є модель Барнахус, що успішно впроваджена у Вінницькій області.

26 - 27 липня начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Тетяна Томчук та провідний фахівець із соціальної роботи Тетяна Бойко взяли участь у дводенному тренінгу «Напрацювання механізмів реалізації пілотного проекту щодо захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель Барнахус)». Тренінг проходив за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Завданням стратегічної сесії було удосконалення взаємодії міждисциплінарних команд, працівників Центру «Барнахус» і членів міжвідомчої робочої групи.

Завдяки злагодженій та активній роботі учасників навчання під керівництвом тренерок Людмили Гриценко, Тамари Бугаєць та Анни Козлової опрацьовано практики проведення процесуальних дій за участі дитини, зокрема допиту та опитування дитини на базі моделі «Барнахус» та шляхи удосконалення її імплементації.