Працівниками обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, спільно із фахівцями міждисциплінарної мобільної команди, що працює на базі Вінницького обласного центру соціальних служб, здійснено виїзд до смт Браїлів та проведено захід для осіб, які змушені переселитися з територій, на яких відбуваються військові дії.
Зустріч відбулась на базі закладу позашкільної освіти «Будинок творчості школярів та юнацтва» Жмеринської міської територіальної громади за участі представників Центру надання соціальних послуг Жмеринської міської ради, завідуючої місцевої бібліотеки та волонтерів.
Фахівці ознайомили присутніх з порядком отримання довідки внутрішньо переміщеної особи, статусу безробітного та поінформували про види грошових допомог, які надаються їм державою та міжнародними організаціями.
Психологи розповіли про вплив довгострокового стресу, ознаки прояву посттравматичного стресового розладу. У період війни майже всі переживають стресовий стан, проте батькам складніше, оскільки вони повинні турбуватись не тільки про себе, а й про дітей. Психологи надали інформацію учасникам щодо шляхів збереження свого психічного та фізичного здоров’я, адже психіка, як дорослих, так і дітей та підлітків, має величезні резерви для відновлення та саморегуляції.
Крім того, спеціалісти звернули увагу учасників на тому, що навіть під час воєнного стану продовжують свою роботу спеціалізовані служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та надали контактні номери телефонів обласної мобільної бригади та «гарячих ліній» з попередження домашнього насильства.
Окремо проведено психологічну роботу з дітьми, за результатами роботи надано рекомендації їх батькам. Діти мали можливість поспілкуватися, побавитися та отримати подарунки – набори канцтоварів.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися:
068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);
097 578 82 89 (психолог);
Viber: 097 578 82 89.
Консультації надаються з понеділка по четвер - з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

За допомогою до працівників обласної мультидисциплінарної мобільної команди, яка надає соціально-психологічні послуги сім`ям з дітьми, особам, постраждалим від військових дій збройних сил Російської Федерації, можна звернутися:
096 337 61 80 (психолог);
066 756 27 24 (фахівець із соціальної роботи, юрист та медик).