Якщо виникають труднощі у професійній діяльності, ведення випадку отримувача соціальних послуг заходить у «глухий кут», втрачається оптимізм, віра у свої сили та професіоналізм, у вас є можливість отримати підтримку колег під час супервізії.

Супервізія забезпечує надавачам соціальних послуг найкращий спосіб максимально долати професійні труднощі та розвиватись у своїй професійній діяльності. Завдяки такій формі роботи спеціаліст збагачується новими знаннями та досвідом інших колег, розуміє та аналізує свої професійні дії та отримує практичне підвищення кваліфікації.
У червні поточного року Вінницьким обласним центром соціальних служб започатковано проведення групових супервізій для працівників надавачів соціальних послуг у онлайн режимі. Участь у заходах вже взяли спеціалісти та фахівці із соціальної роботи з 26 територіальних громад.

Під час цих зустрічей працівники винесли на розгляд групи різні випадки із своєї практики, які викликали труднощі у їх веденні.
Розглядали випадок тривалого супроводу сім’ї з дитиною, у який мати, вже позбавлена батьківських прав щодо своїх двох старших дітей, систематично не виконує заходи індивідуального плану; випадок спроби самогубства дитини; випадок здійснення соціального супроводу сім’ї, у якій проживає троє повнолітніх осіб з інвалідністю (обмежена рухова активність та психічні розлади), а їх мати, яка є опікуном, демонструє поведінку, яка зумовила її влаштування у обласну психоневрологічну лікарню; випадок успішного надання різних соціальних послуг багатодітній матері з новонародженою дитиною, яка була влаштована до обласного соціального центру матері та дитини, набула там необхідні корисні навички, але не навчилась раціонально використовувати кошти.

Під час розгляду всіх випадків у позитивній, дружній атмосфері колеги ділились своїми думками та досвідом, надавали слушні поради щодо вирішення труднощів у роботі.
Цінність участі у супервізії полягає у збагаченні досвідом та професійному зростанні кожного учасника, його емоційному наснаженні та відновленні ресурсів.
Супервізія сприяє у подоланні проблеми та викликів, що виникають у роботі, навчає професійно перетворювати їх у власні досягнення.