Більшість українців в теперішній час стикаються з багатьма викликами. Це і розірвані соціальні контакти, і психологічне навантаження, і напруга від невизначеності, і хвилювання за долю рідних та України. Ці фактори можуть спровокувати збільшення напруженості у стосунках, агресії щодо членів своєї родини та фактів вчинення домашнього насильства.

Домашнє насильства під час війни стає ще більш поширеним явищем, а разом із тим і більш небезпечним. Особам, які зазнали домашнього насильства, складніше знайти вихід, бо вони обмежені у пересуванні, не знають, до кого можна звернутися за допомогою, та ще більше стають залежними від кривдника. Ситуація ускладнюється, коли насильство стосується дітей.

21 червня працівники обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, наголосили учасникам навчання кандидатів в батьки-вихователі, прийомні батьки, усиновителі та опікуни на важливості ще більше зосереджувати свою увагу на власних потребах та потребах дітей, звертати увагу на емоційний стан членів родини. Крім того, фахівці із соціальної роботи поінформували про методи регулювання психоемоційного стану, зниження тривожності та страху, зокрема у дітей.

Усіх присутніх фахівці ознайомили з мережею спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб від домашнього насильства, відповідальністю за вчинення домашнього насильства та алгоритмом отримання допомоги. Кожен учасник отримав візитівки обласної мобільної бригади з контактними номерами телефонів, якими можна скористатися для отримання додаткової інформації.

За допомогою до працівників Обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися за тел.: 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи); 097 578 82 89 (психолог); Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год, в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.