17 травня за участі працівників Вінницького обласного центру соціальних служб та служби у справах дітей облдержадміністрації відбулась перша із трьох онлайн сесій, передбачених програмою, спеціально розробленою Міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині» на замовлення Міністерства соціальної політики України.

В рамках проекту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», який реалізується за фінансування Представництва дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, створено чат -бот «Дитина не сама», у якому зареєструвалось майже 18000 сімей, які висловили бажання прихистити дітей, які залишились без батьківського піклування в період воєнних дій в Україні; з них – 278 сімей з Вінниччини. Попередньо ці родини отримали онлайн-інформування про особливості тимчасового влаштування дітей, процедури і вимоги до сімей та заповнили розширену анкету.

До організації навчальної групи долучились працівники служб у справах дітей, надавачі соціальних послуг обласного рівня та тих громад, в яких проживають вказані родини. Напередодні навчання всі його потенційні учасники переглянули вступний відео-урок роз'яснення.

Експрес- навчання відбувається для об’єднаної групи сімей з Вінницької та Волинської областей. Наступні сесії заплановано на 19 та 20 травня.
Ті з учасників, які з певних причин пропустять одну із сесій, зможуть пройти її за додатковим графіком.

123456