Війна завжди пов’язана з різними формами насильства, особливо щодо жінок і дівчат. Намагаючись знайти прихисток під час конфліктів, люди стають ще більш вразливими.
Сам факт переїзду виступає дестабілізуючим чинником і тягне за собою багато незручностей: зміну соціального оточення, правового поля тощо. На новому місці проживання внутрішньо переміщеній особі необхідно орієнтуватися в навколишньому його просторі – встановлювати соціальні зв'язки, пізнавати закони нинішнього місця перебування, одержувати соціальний статус. Всі ці фактори провокують стрес, агресію, яка в свою чергу може призвести до факту насильства у сім`ї.
Безумовно, внутрішньо переміщені особи потребують допомоги та сприяння у вирішенні їхніх проблем спеціалістами. Тому 29 квітня 2022 року відбулася робоча зустріч Вінницької обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, з двома новоствореними мобільними бригадами із протидії гендерному насильству, які працюють у Вінницькій міській територіальній громаді. На зустрічі було обговорено та відпрацьовано алгоритм надання допомоги постраждалим особам від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, з акцентом на особливостях роботи з внутрішнього переміщеними особами.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися за тел.: 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи); 097 578 82 89 (психолог); Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год, у п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

2022 05 02 10 42 23 853