21 квітня працівники Вінницького обласного центру соціальних служб взяли участь у Міжнародному науково-практичному семінарі «Соціальна робота з ВПО в умовах війни».
Семінар організовано Східно-Європейською суб-регіональною Асоціацією Шкіл соціальної роботи, Міжнародною Асоціацією Шкіл соціальної роботи, Школою соціальної роботи імені професора Володимира Полтавця Національного університету «Києво-Могилянська академія» спільно з Міністерством соціальної політики України.
Міжнародні експерти представили найкращі практики соціальної роботи з внутрішньо переміщеними особами з акцентом на роботі в умовах війни, що триває. Учасників заходу ознайомлено із травмоорієнтованою практикою роботи з ВПО, практикою забезпечення догляду для дітей ВПО та картуванням потреб ВПО із відповідною інтервенцією.
До заходу мали можливість доєднатися працівники закладів, що надають соціальні послуги у Вінницькій області.
Презентаційні та методичні матеріали організатори семінару нададуть обласному центру соціальних служб, які в подальшому будуть надіслані до всіх територіальних громад області.
Крім того, організаторами заплановано наступні навчальні заходи по роботі з особами, які вимушено залишили свої домівки та постраждали від війни, де буде розглянуто інші актуальні питання по роботі з внутрішньо переміщеними особами.

134657891011