Під час наради директорів обласних центрів соціальних служб, проведеної 20 квітня 2022 року Міністерством соціальної політики України за підтримки Міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині», обговорено завдання та порядок реалізації вказаного проекту та ті напрямки, до яких варто доєднатись регіональним центрам соціальних служб.

Проект реалізує Міжнародна благодійна організація «Партнерство «Кожній дитині» на замовлення Міністерства соціальної політики за фінансування Представництва дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ у співпраці з Національною соціальною сервісною службою України, службами у справах дітей обласних воєнних адміністрацій, регіональними підрозділами Нацсоцслужби, Міністерством освіти та науки України, Міністерством охорони здоров’я України.
Завданнями проекту є:
1.Підтримка у розробці та вдосконаленні законодавства з питань захисту дітей в умовах військового стану
2. Проведення моніторингу потреб дітей, які перебувають під альтернативною опікою, та їх підтримка у задоволенні основних потреб.
3. Відбір, консультування та експрес підготовка сімей, які виявили бажання прийняти у своїх сім’ях дітей, які у зв’язку з воєнною агресією залишились без батьківського піклування.
Обласним центрам соціальних служб запропоновано долучитись до реалізації завдання, пов’язаного з проведенням експрес-навчання для сімей, які зареєструвались у чат боті «Дитина не сама» та пройшли попередній відбір координаторів проекту.

За даними координаторів чат боту «Дитина не сама»:

17 944 сімей зареєструвалися в чат-боті з бажанням тимчасово прихистити дитину, яка залишилась без батьківського піклування в період воєнних дій в Україні;
4815 з них отримали онлайн-інформування про особливості тимчасового влаштування дітей, процедури і вимоги до сімей та заповнили розширену анкету
845 осіб переглянули вступний відео-урок роз'яснення.

1234567