20 квітня завершилося чергове навчання для кандидатів в усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки з Вінницького, Жмеринського, Тульчинського, Хмільницького районів. Основна мета навчання – формування свідомого рішення учасників тренінгу щодо виховання прийомної дитини.
Протягом восьми днів кандидати займалися з фахівцями обласного центру соціальних служб Миколою Ільчуком та Світланою Чижик.
Учасники тренінгу дізнались про особливості розвитку дітей на різних вікових етапах та причини його затримки; як поведінка дитини залежить від задоволення її потреб і що потрібно робити прийомним батькам щоб сформувати у дитини прив’язаність.
Тренерами була надана інформація про поведінкові особливості дітей, які ускладнюють процес спілкування взаємодії з ними та про методи виховання дітей. Під час виконання рольових вправ кандидати опановували навики спілкування з дітьми різних вікових категорій.
Учасники навчання дізналися як зібрати інформацію про життєву історію дитини; як розповідати дітям про їхніх біологічних родичів та розглянули доцільність налагодження стосунків з біологічними родичами дитини, яка залишилася без батьківського піклування. Визначили склад команди фахівців на рівні своєї територіальної громади, члени якої здатні допомогти батькам у вирішенні проблем виховання та розвитку дитини.
Під час зустрічі з учасниками навчання заступник начальника відділу усиновлення та сімейних форм виховання служби у справах дітей облдержадміністрації Оксана Йосипчук розповіла про нормативно-правові аспекти влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування до сімей кандидатів в усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки та відповіла на запитання кандидатів
За результатами проведеного навчання, координаторами навчальної групи, протягом 14 днів будуть підготовлені довідки з рекомендаціями та здійснено виїзди для відвідування кандидатів в прийомні батьки, які проживають у Жмеринському районі.

123456789101112