17 лютого з метою налагодження ефективної взаємодії між суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, обласна мобільна бригада здійснила виїзд до Ямпільської міської територіальної громади.
У заході взяли участь представники закладів охорони здоров’я, освіти, сектору з питань пробації та районного відділення поліції, працівники територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), бюро правової допомоги та спеціалісти служби у справах дітей.
Фахівець мобільної бригади Тетяна Бойко ознайомила присутніх із діяльністю спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, що працюють у Вінницькій області, та з нормативно-правовими документами, які регулюють взаємодію суб’єктів та здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Увагу присутніх було зосереджено на порядку забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від домашнього насильства.
Практичний психолог Тетяна Більо поінформувала про правила спілкування із особами, які постраждали від насильства, з урахуванням їх психологічних станів. Крім того, учасників заходу поінформовано про види насильства, особливості його протікання та негативні наслідки для постраждалих осіб.
Після зустрічі працівниками обласної мобільної бригади спільно з фахівцями територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), які забезпечують у територіальній громаді надання соціальних послуг сім’ям, що перебувають у складних життєвих обставинах, та працівниками органів Національної поліції здійснено виїзди в сім’ї, у яких вчиняється домашнє насильство. Осіб, які постраждали від домашнього насильства, поінформовано про їх права, визначені законодавством, та про можливості отримання допомоги. Кридників ознайомлено з законодавством України щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися:
068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);
097 578 82 89 (психолог);
Viber: 097 578 82 89.
Консультації надаються з понеділка по четвер - з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

123567891011