16 лютого 2022 року проведено семінар-нараду за результатами впровадження у територіальних громадах області Порядку організації надання соціальних послуг. Участь у заході взяли керівників центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг та територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), які надають соціальні послуги сім’ям з дітьми та окремим особам, що перебувають у складних життєвих обставинах.
Здійснено аналіз виконання даного Порядку в розрізі територіальних громад за результатати отриманої статистичної звітності.
Над впровадженням Порядку у 2021 році працювали усі 63 громади, які створені в області. В переважній більшості громад створено заклади та установи, які працювали над забезпеченням соціальними послугами мешканців відповідних населених пунктів. Станом на 1 січня в області функціонують:
- 7 центрів соціальних служб;
- 40 центрів надання соціальних послуг;
- 6 відділень соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, що функціонують як структурні підрозділи територіальних центрів соціального обслуговування.
Крім того, 10 громад поклали обов’язки з надання соціальних послуг сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, на працівників структурних підрозділів виконавчих комітетів або ввели до їх штатів посаду фахівця із соціальної роботи.
За результатами роботи усіх надавачів соціальні послуги у 2021 році отримали 16952 сім”ї та особи вразливих категорій населення. Послуга соціального супроводу надана 1386 сім’ям та особам, серед яких – 832 сім’ї з дітьми та 70 окремих осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах і 484 сім’ї, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

 IMG 15353IMG 15866IMG 15617IMG E1571111415