10 лютого відбулася зустріч працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства із суб’єктами, що здійснюють заходи в сфері запобігання та протидії домашньому насильству у Мурафській сільській територіальній громаді.
Участь у заході взяли 13 учасників, серед них – старости старостинських округів, працівники служби у справах дітей, центру надання соціальних послуг, фахівці відділу праці, соціального захисту та охорони здоров'я, працівники РВП ГУНП у Вінницькій області.
Фахівець із соціальної роботи обласної мобільної бригади Оксана Чорнобай ознайомила присутніх із законодавством України щодо запобігання та протидії домашньому насильству, жорстокому поводженню з дітьми, а також з алгоритмом надання соціальних послуг спеціалізованими службами підтримки постраждалих осіб. Спеціаліст наголосила на тому, що взаємодія соціальних партнерів є необхідною та важливою частиною роботи усіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.
Практичний психолог обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Тетяна Геращенко зосередила увагу присутніх на правилах спілкування із особами, які постраждали від насильства, з урахуванням їх психологічних станів. Крім того, учасників заходу поінформовано про види насильства, особливості його протікання та негативні наслідки для постраждалих осіб. Присутні на заході погодилися з тим, що насильство є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини.
Після зустрічі працівниками обласної мобільної бригади спільно з фахівцями центру надання соціальних послуг Мурафської сільської територіальної громади, працівниками органів Національної поліції здійснено виїзди в сім’ї, у яких вчиняється домашнє насильство. Осіб, які постраждали від домашнього насильства, поінформовано про їх права, визначені законодавством, та про можливості отримання допомоги.

За допомогою до працівників Обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі, можна звернутися за тел.: 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи); 097 578 82 89 (психолог); Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год, в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

 62345781