24 січня 2022 року за участі працівників центрів соціальних служб та центрів надання соціальних послуг практичним психологом вищої категорії Вінницького обласного центру соціальних служб Миколою Ільчуком проведено онлайн тренінг «Вікові особливості розвитку дитини. Затримка психічного розвитку».
Учасники навчання опрацювали поняття розвиток, затримка психічного розвитку, розумова відсталість та практично застосовували набуті знання для характеристики основних етапів розвитку дитини у ході розгляду вікової періодизації розвитку Еріка Еріксона, аналізували власний розвиток, розглядали деякі особливості розвитку дітей, що мають затримку психічного розвитку та ділились досвідом роботи. Фахівці отримали інформацію про друковані джерела у яких висвітлено питання розвитку дітей.
Знання щодо періодизації вікового розвитку дітей, умінь та навичок, характерних для кожного періоду працівники закладів, які надають соціальні послуги у територіальних громадах, зможуть використати для проведення оцінки потреб дітей та їх сімей у яких вони виховуються, визначення стратегій роботи з особами та сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 41235