У заході взяли участь старости старостинських округів, працівники служби у справах дітей, фахівець із соціальної роботи, соціальний педагог, представник охорони здоров’я, відділу надання соціальних послуг та поліції. Загалом до роботи долучились 18 учасників.
Провідний фахівець із соціальної роботи обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Тетяна Бойко ознайомила учасників із змінами в законодавстві у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, з колом суб`єктів, що здійснюють заходи у цьому напрямі, навела статистичні дані ГУНП у Вінницькій області за підсумками 2021 року. Також вона звернула увагу на роботу спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб та результати діяльності обласної мобільної бригади. Крім того, фахівець зупинилась на потребі жінок, які постраждали від домашнього насильства, мати безпечне місце та розповіла, що це таке.
Практичний психолог обласної мобільної бригади Тетяна Більо зосередила увагу присутніх на небезпечних соціальних та економічних наслідках вчинення домашнього насильства для суспільства. Вона підкреслила, що крім особистісних змін як для постраждалих осіб, так і для кривдників, домашнє насильство несе ще й низку соціальних наслідків. Зокрема часто проявляє себе феномен соціальної естафети, який полягає у тому, що діти, які постраждали від насильства, більш схильні відтворювати модель поведінки своїх батьків у власних сім'ях.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися:
068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);
097 578 82 89 (психолог);
Viber: 097 578 82 89.
Консультації надаються з понеділка по четвер - з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

123456