13 січня працівники обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, здійснили виїзд до Погребищенської міської територіальної громади.
У заході взяли участь 30 учасників, серед них – старости старостинських округів, працівники управління соціального захисту населення, центру соціальних служб, служби у справах дітей та закладів освіти.
Під час відкриття заходу начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Вінницького обласного центру соціальних служб Тетяна Томчук зазначила, що основною метою зустрічі є напрацювання дієвого алгоритму реагування на випадки домашнього насильства та налагодження взаємодії між усіма суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Учасників заходу ознайомлено із законодавством України з питань запобігання та протидії домашньому насильству, повноваженнями органів та установ з питань попередження домашнього насильства, з можливостями організації міжвідомчої взаємодії структурних підрозділів, відповідальних за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім`ї.
Фахівець із соціальної роботи Оксана Чорнобай звернула увагу учасників заходу на попередження насильства над дітьми, які є найбільш вразливими категоріями осіб, та розповіла про те, що діти часто у дорослому сімейному житті відтворюють модель поведінки своїх батьків, адже вважають це нормою.
Після зустрічі працівники обласної мобільної бригади спільно з надавачами соціальних послуг та з поліцейським офіцером громади здійснили виїзд в сім’ї, в яких здійснюється домашнє насильство та які потребують ґрунтовної соціальної і психологічної підтримки.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися за тел.: 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи); 097 578 82 89 (психолог); Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год, в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

3124567