23 грудня з метою налагодження ефективної взаємодії на рівні громади з питань запобігання та протидії домашньому насильству обласна мобільна бригада соціально-психологічної допомоги здійснила виїзд до Северинівської сільської територіальної громади.
У заході взяли участь представники селищної ради, відділу соціального захисту та охорони здоров’я, закладів охорони здоров’я, соціальні робітники, діловоди, які працюють у старостинських округах, практичний психолог Северинівського ліцею та поліцейський офіцер громади.
Працівники мобільної бригади зосередили увагу на впровадженні нормативно-правових актів, якими визначено стратегії роботи з постраждалими особами. Особливо детально у ході заходу обговорено питання виникнення причин домашнього насильства та їх вплив на психологічний розвиток дитини. Увагу учасників було зосереджено на порядку забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від домашнього насильства.
Практичний психолог обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Тетяна Більо ознайомила присутніх із діяльністю спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, що працюють у Вінницькій області, та з нормативно-правовими документами, які унормовують взаємодію суб’єктів та здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.
Тетяна Геращенко (практичний психолог обласної мобільної бригади) поінформувала про правила спілкування із особами, які постраждали від насильства, з урахуванням їх психологічних станів. Також психолог акцентувала увагу на попередженні насильства над дітьми та особами похилого віку, які є найбільш вразливими категоріями осіб.
Із заключним словом виступив Божа Михайло Володимирович - поліцейський офіцер громади Жмеринського районного відділу поліції. Він розповів про тимчасові заборонні приписи, навів приклади роботи з випадками домашнього насильства, з постраждалими особами та кривдниками.
Після заходу працівники обласної мобільної бригади спільно з поліцейським офіцером громади здійснили виїзд в сім’ї, в яких здійснюється домашнє насильство та які потребують ґрунтовної соціальної і психологічної підтримки.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися:
068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);
097 578 82 89 (психолог);
Viber: 097 578 82 89.
Консультації надаються з понеділка по четвер - з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

234578