Вінницький обласний центр соціальних служб продовжує останнє у 2021 році навчання за українською версією програми ПРАЙД.
Навчання кандидатів в усиновителі та опікуни, яке розпочалося 13 грудня, триватиме вісім днів. Програма складається із десяти тематичних модулів загальною кількістю 84 години, з яких 60 годин – аудиторні заняття, 24 години – самостійна робота.
Сім’ї та окремі особи кандидатів, які беруть участь у навчанні, отримали збірники методичних та довідкових матеріалів щодо виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підготовлені фахівцями обласного центру соціальних служб. На початку навчання учасники ознайомилися з сучасним станом розвитку сімейних форм виховання на Вінниччині, із законодавством України щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Під час навчання опрацьовано навчальні модулі «Підготовка до змін в особистому та сімейному житті», «Подолання у дитини почуття втрати», «Повноцінний розвиток дитини та причини його затримки», «Задоволення потреб дитини та формування прив’язаності», «Зміст і методи сімейного виховання», «Підтримка довготривалих стосунків у житті дитини» та «Робота в команді».
За допомогою координаторів заходу Миколи Ільчука та Миколи Ткаченка кандидати матимуть змогу сформувати батьківські компетентності, які позитивно вплинуть на здатність батьків змінювати поведінку дітей та задовольняти їх потреби.

Screenshot 51Screenshot 52Screenshot 53Screenshot 55