У заході взяли участь представники 48 територіальних громад, серед яких керівники та головні бухгалтери центрів надання соціальних послуг і територіальних центр соціального обслуговування та завідувачі відділень, які надають послугу догляду вдома.
Найбільш активно презентували власний досвід формування тарифів на соціальну послугу догляду вдома представники Крижопільського та Махнівського селищних центрів надання соціальних послуг.
Інна Завертайло – директор Крижопільського центрів надання соціальних послуг звернула увагу на законодавчі акти, які варто використовувати в процесі обчислення вартості послуг та на процедуру затвердження та перегляду тарифів на соціальні послуги. Головний бухгалтер цього закладу Марина Болдирева докладно поінформувала про механізм обчислення кожної складової вартості послуг з використанням формул та коефіцієнтів, визначених законодавством. Людмила Пастощук – завідувач відділення соціальної допомоги вдома Махнівського центру надання соціальних послуг поділилась власним багаторічним досвідом та напрацьованими інструментами і механізмами обліку платних послуг та аналізу інформації про можливі зміни в умовах надання послуг окремим отримувачам, пов’язані зі збільшенням прожиткового мінімуму.
Активно долучилась до обговорення визначеної теми бухгалтер Козятинського міського територіального центру соціального обслуговування Анжела Швець, директор та бухгалтер Барського ЦНСП Тетяна Марущак і Алла Митковська, бухгалтери Томашпільського та Сутисківського ЦНСП Олена Пустіва та Світлана Савчук.
У ході зустрічі було обговорено ряд інших питань стосовно надання соціальних послуг та обчислення їх вартості.
Крім того, заступник директора Вінницького обласного центру соціальних служб Ольга Слободяник детально поінформувала учасників про навчальні заходи, які були проведені у 2021 році та можуть бути заплановані для працівників закладів, що надають послугу догляду вдома.
Спільно з учасниками заходу було визначено актуальну тему для наступної онлайн-зустрічі, яка відбудеться 10 грудня поточного року. а саме: «Проведення моніторингу/поточного оцінювання результатів надання соціальної послуги догляду вдома».

IMG 0307 viber 2021 12 03 10 52 53 6852345678