Захід проведено в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка щорічно проводиться в Україні з 25 листопада до 10 грудня з метою привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
У зустрічі взяли участь викладачі та студенти філологічного факультету 1 - 4 курсів спеціальності «Психологія» ДонНУ імені Василя Стуса, всього 59 учасників.
Практичний психолог обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Тетяна Геращенко ознайомила із законодавством у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, колом суб`єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, мережею спеціалізованих служб та відповідальністю за вчинення домашнього насильства. Окремо проговорено ознаки стресу після психотравмуючих подій у дітей різного віку, наслідки для дитячої психіки та фізичного здоров’я від перебування в ситуації домашнього насильства.
Практичний психолог Тетяна Більо поінформувала присутніх про індивідуально-психологічні особливості жінок та чоловіків, постраждалих від домашнього насильства, причини та наслідки вчинення насильницьких дій як для постраждалої особи, так і для кривдника, телефони «гарячих ліній». Також психолог акцентувала увагу на попередженні насильства над дітьми та особами похилого віку, які є найбільш вразливою категорією осіб.
Крім того, психологи поділилися із студентами конкретними випадками з практичного досвіду та відповіли на поставлені питання.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися:
068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);
097 578 82 89 (психолог);
Viber: 097 578 82 89
Консультації надаються з понеділка по четвер - з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

171214161111