Вінницьким обласним центром соціальних служб завершено навчання кандидатів в прийомні батьки, усиновителі та опікуни за українською версією програми ПРАЙД.
Протягом восьми днів кандидати займалися у групі з фахівцями обласного центру соціальних служб Миколою Ільчуком та Оксаною Яворською.
Учасники тренінгу дізнались про методи виховання дітей, поведінкові особливості дитини, які ускладнюють процес спілкування та взаємодії з нею; про заходи, які слід здійснити для посилення сімейних зв’язків.
Батьками розглянуто доцільність налагодження стосунків з біологічними родичами дитини, яка залишилася без батьківського піклування, шляхи вивчення та збору інформації про життєву історію дитини, планування стабільності дитини та її сім’ї, визначено склад команди, члени якої здатні допомогти батькам у вирішенні проблем виховання та розвитку дитини.
До роботи групи долучались практичний психолог обласної психоневрологічної лікарні ім. акад. О.І.Ющенка Аліна Хранітель, фахівець навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області Людмила Адамчук, головний спеціаліст відділу усиновлення сімейних форм виховання служби у справах дітей облдержадміністрації Ірина Дудар та фахівці обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.
Отримані знання допоможуть усвідомленому влаштуванню дитину / дітей у свою сім’ю та сприятимуть особистісному зростанню майбутніх прийомних батьків, опікунів / піклувальників та усиновлювачів.
В процесі підготовки висновків та рекомендацій за результатами проведеного навчання обласним центром соціальних служб та службою у справах дітей облдержадміністрації заплановано виїзди за місцем проживання кандидатів у м. Вінниця та до Гайсинської територіальної громади.

213456789