Вінницьким обласним центром соціальних служб cпільно з Департаментом соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації проведено навчальний вебінар для керівників та працівників закладів, які забезпечують надання соціальної послуги догляду вдома у територіальних громадах Вінниччини.
У заході взяли учать 122 учасники з 54 громад Вінницької області. Серед них керівники відповідних відділень / відділів центрів надання соціальних послуг та територіальних центрів соціального обслуговування, фахівці із соціальної роботи та соціальні працівники, які відповідають за надання послуги догляду вдома, представники органів соціального захисту населення.
Під час відкриття заходу директор Вінницького обласного центру соціальних служб Олена Стоялова та начальник Управління розвитку соціальних послуг та взаємодії з територіальними громадами Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Майя Комісарчук зосередили увагу учасників на актуальності соціальної послуги догляду вдома та важливості знання законодавства, що регулює надання цієї послуги.
Програмою вебінару було передбачено теоретичну та практичну навчальну роботу. В рамках огляду законодавства фахівець із соціальної роботи обласного центру соціальних служб Наталія Добруцька звернула увагу на зміни, нещодавно внесені до Державного стандарту соціальної послуги догляду вдома. Вони стосуються розширення категорій осіб, які можуть стати отримувачами вказаної послуги, основних заходів, що становлять зміст послуги догляду вдома та інструментів комплексного визначення потреби кожного отримувача, відповідно до індивідуальних особливостей. Крім того, проведено презентацію алгоритму надання послуги на дій фахівців під час кожного етапу роботи.
У ході практичної частини вебінару, проведеної Ольгою Слободяник - заступником директора Вінницького обласного центру соціальних служб, відбулось активне обговорення випадку одночасного надання соціальних послуг догляду вдома та натуральної допомоги особі похилого віку. Учасники мали можливість з’ясувати питання, які виникли під час опрацювання документів навчального випадку та ведення інших випадків із наданням послуги догляду вдома.
Обмін досвідом щодо здійснення моніторингу надання послуги, організації роботи закладів в цілому та кожного соціального робітника зокрема був активним та корисним. Готовність учасників працювати понад регламент зустрічі засвідчила актуальність обраної теми та ефективність поведеної роботи. На завершення обговорено тематику наступних онлайн зустрічей.

IMG ac7f159b862fd5a38a9ba39df98e6973 V123456789