21 жовтня працівники обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, здійснили виїзд до Джуринської сільської територіальної громади, де розглядалася тема домашнього насильства як актуальна проблема сьогодення.
У заході взяли участь старости старостинських округів, представники центру надання соціальних послуг, служби у справах дітей, відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я.
Фахівець із соціальної роботи Оксана Чорнобай ознайомила учасників із законодавством України у сфері протидії домашньому насильству, основними завданнями та формами роботи обласної мобільної бригади та інших спеціалізованих служб у Вінницькій області.
Практичний психолог Тетяна Геращенко зосередила увагу на особливостях спілкування з дітьми, які постраждали від насильства. Адже діти є свідками ситуації домашнього насильства та часто страждають від насильства, коли намагаються захистити від приниження та побоїв свою матір. Психолог акцентувала увагу учасників на тому, що в роботі з дітьми потрібно встановити довірливі стосунки між дитиною і дорослим, проявити співчуття, зменшити відчуття провини, підтримати і схвалити поведінку дитини, знайти резерви допомоги, створивши умови для припинення насильства і виробивши стратегію поведінки, підтримавши в рішучості звертатися по допомогу та за підтримкою щоразу, коли є потреба. Присутні на заході погодилися з тим, що насильство є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. Насильство в родині притаманне для багатьох держав, незважаючи на їх позитивні здобутки у законодавчій, політичній та практичній сферах.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися:
068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);
097 578 82 89 (психолог);
Viber: 097 578 82 89.
Консультації надаються з понеділка по четвер - з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

312