23 квітня 2024 року – день, коли в Україні вшановують психологів став особливим для працівників закладу.

У колективі обласного центру соціальних служб зараз працюють 5 практичних психологів, які готують методичні матеріали, розробляють програми навчальних заходів та проводять їх для надавачів соціальних послуг Вінниччини, беруть участь у підготовці кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники, усиновлювачі та патронатні вихователі.

Крім того, психологи центру безпосередньо працюють із сім’ями, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, під час навчальних тренінгів та груп зустрічей, проведення супервізій з відвідуванням таких сімей за місцем їх проживання.

Також наші психологи працюють з постраждалими від насильства та насильства за ознакою статі, із сім’ями Захисників та Захисниць України, насамперед з тих громад, де в закладах-надавачах соціальних послуг психологи відсутні.

За особистий внесок у розвиток системи психологічної підтримки населення, постраждалого від війни та з нагоди Всеукраїнського дня психолога п’ятеро наших колег відзначені Подякою обласної військової адміністрації та обласної ради.

Це – практичні психологи Асауляк Вікторія, Більо Тетяна, Ільчук Микола, Ковальчук Тетяна, Пилявець Роксана.

Проте отримати відзнаку в урочистій обстановці з рук Першого заступника Начальника обласної військової адміністрації змогли не всі. В цей святковий день переважна більшість наших психологів були долучені до заходів, в тому числі виїзних:
- проведення тематичної зустрічі для сімей, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, сімей внутрішньо переміщених осіб у Томашпільській селищній територіальній громаді за темою "Вплив негативних явищ та протидія насильству над дітьми в Інтернет-просторі";
- участь у підготовці тренерів для роботами з ветеранами та членами їх сімей, яке проводиться Мінсоцполітики у м. Київ;
- консультування прийомних родин.

Отримання частини відзнак відбулось в колі колективу під самісіньке завершення робочого дня, під час дуже короткотривалого, проте емоційного відзначення свята.

Цей день є особливим для нашого колективу і тим, що крім колег, які працюють на посадах психологів, ще 7 наших колег, серед яких директор, начальники відділів, методисти навчально-методичної роботи з надання соціальних послуг та фахівці із соціальної роботи мають освіту психолога, розуміють значення психологічної підтримки в сфері соціальної роботи та всебічно сприяють тому, щоб соціальні послуги для сімей та осіб у складних життєвих обставинах мали психологічну складову.

Особливе вітання в цей день нашому колезі, психологу Вінницького обласного центру соціальних служб Nick Tkachenko, який 2 роки тому добровільно став до лав Збройних Сил України.

Дякуємо Захисникам і Захисницям України, що маємо можливість працювати задля перемоги та відновлення нашої держави!

 

06