В умовах воєнного стану влаштування дітей у родини, які перебувають на території України, можливе лише в тих регіонах, де немає воєнних дій та працюють державні органи. Таким відносно безпечним для населення регіоном є Вінниччина.

З початком війни значно зросла кількість чуйних серцем людей, готових взяти під крило дитину, яка залишилася без батьківського піклування та потребує родинного затишку, базового відчуття безпеки і захищеності, прийняття та безумовної любові.

Влаштуванню дитини до сім’ї передує відповідне навчання кандидатів у обласному центрі соціальних служб. 17 липня 2023 року розпочався черговий тренінг для 14 кандидатів у прийомні батьки, опікуни, піклувальники та усиновителі, яке триватиме 8 днів.

Основна мета тренінгового курсу, який проводиться за українською версією програми «ПРАЙД» – формування свідомого рішення учасників тренінгу щодо виховання влаштованої дитини.

Тренінгова програма передбачає проведення рольових вправ, мозкових штурмів, презентацій, обговорення окремих тем і життєвих ситуацій, перегляд відеофільмів у рамках визначених навчальних модулів.

Кожен учасник тренінгу активно включений у навчальний процес, має можливість у товариському колі висловлювати свої думки та враження.

Крім того, учасники протягом навчання отримують домашні завдання, під час виконання яких закріплюють пройдений матеріал

Таке навчання у поточному році проводиться вже всьоме.

1